torek, 26. februar 2013

Reševanje podatkov iz mobilnih naprav


Dandanes si življenja brez mobilnih naprav pravzaprav ne znamo predstavljati. Če smo še včasih uporabljali le stacionarne telefone, smo danes dosegljivi praktično na vsakem koraku. Mobilna telefonska številka je postala skorajda osebna številka, kamor nas lahko ljudje pokličejo takrat, ko nas potrebujejo. Ves ta razvoj mobilne uporabe pa zahteva vsakič bolj zmogljive mobilne telefone. Pred leti so se razvili tako imenovani pametni telefoni, s katerimi lahko delamo praktično vse, kar lahko počnemo z računalnikom. To pomeni, da lahko prav tako v mobilni telefon shranimo različne pomembne dokumente, fotografije in ostale informacije, ki jih imamo shranjene v računalniku.

Seveda pa se lahko, tako kot na računalniku, pokvarijo razni pomnilniški moduli v telefonu, zaradi česa privede do izgube podatkov. Ker imamo na naših pametnih telefonih shranjenih mnogo različnih podatkov, to vsekakor ni vzpodbudna novica. V Sloveniji zaradi tega obstajajo strokovnjaki, ki vam nudijo ne le reševanje podatkov iz trdega diska računalnika, marveč tudi reševanje podatkov iz mobilnih naprav.


Vemo, da se mobilni telefoni neprestano prenašajo, zato lahko hitro privede do okvare ali poškodovanja delov. Sam postopek reševanja podatkov iz mobilnih naprav mora biti natančen in predvsem strokoven. Nikakor si ne smemo dovoliti, da nam podatke rešujejo neizkušeni 'prijatelji', saj lahko v tem primeru naredite še večjo škodo in bodo podatki za vedno izgubljeni. V primeru okvare ali morebitne izgube podatkov na mobilni napravi je najbolje, da same naprave ne poskušate popravljati sami, marveč delo prepustite strokovnjakom. Ti bodo natančno vedeli, kaj morajo storiti. Pri tem bodo uporabljali kvalitetne pripomočke, ki so potrebni za varno obnovo izgubljenih podatkov. Seveda samo reševanje podatkov iz mobilnih naprav zahteva čas, saj tehnologijo ne gre preganjati. Zahtevan čas je zaradi izjemne natančnosti dela, ki mora biti opravljeno. Ob okvari telefona se takoj obrnite na specializirano osebo, ki vam bo svetovala kako naprej. S posebnim procesom bodo vašo mobilno napravo natančno pregledali in diagnosticirali ter nato določili postopke, ki so potrebni za varno pridobitev izgubljenih podatkov.

Najboljši nasvet, ki ga lahko dobijo vsi imetniki računalnikov in mobilnih telefonov je, da si takoj ustvarijo varnostno kopijo. V tem primeru bodo podatki varno shranjeni in gotovo si boste prihranili dobršen del živcev ob okvari vaše mobilne naprave.

Ni komentarjev: