četrtek, 16. september 2010

Spoštovani reševalci podatkov

V podjetju sem leta 2005 v svoji prvi nosečnosti ob nenadni hudi bolezni očeta morala prevzeti vodenje podjetja. Ker je bila nosečnost rizična in takoj po porodniški je sledila še ena nosečnost mi je zmeraj primanjkovalo časa. V tem času sta se v ožjem družinskem krogu pripetili tudi dve smrti (oče in babica). Tako si zraven organizacijskih sprememb nisem nikoli vzela časa in shranila svoje podatke. Zadnjo kopijo sem imela iz leta 2004 in pač datotete, ki sem jih delala doma.

Letos avgusta pa sem delala za računalnikom in šla na kratek sestanek v sosednjo pisarno. Ko sem se vrnila je slika še bila, a računalnik se ni odzival. Ob ponovnem zagonu, računalnik ni zaznal trdega diska. Disk smo vzeli iz računalnika in ga preizkusili na drugem računalniku, ter na zunanji enoti. Nič ni pomagalo.

Od prijatelja sem dobila informacijo, da podjetje Kotar v Ljubljani zna rešiti podatke iz vsakega diska in sem se zato obrnila na vas. Zelo sem vesela, da ste mi pomagali, me sproti obveščali o poteku in sami v poznih večernih urah prišli prevzet rezerni disk za backup in ga nasldenjega dne dostavili z vsemi podatki iz uničenega diska.

Na elektroniko se preveč zanašamo in vedno znova pozabljamo kako pomembno je imeti shranjene kopije. Na disku se je nahajalo 106 GB datotek v formatih: doc, xls, pdf, avi, ppt, cdr, jpg, eml, ...

V kolikor podatkov ne bi dobila nazaj, nekaterih datotek ne bi več mogla rekreirat in zato še enkrat nejlepša hvala ekipi KOTAR.

Lep pozdrav,

Nataša

Ni komentarjev: