sreda, 01. april 2009

Družinskih slik ni več!

Kot vsi ki pišejo na tej strani sem se tudi sam znašel v podobni, navidez brezizhodni situaciji. Z vsemi prednostmi, ki jih prinaša digitalna fotografija je za laičnega fotografa največja slabost verjetno ta, da slik preprosto ne razvijamo več ali pa s tem odlašamo v nedogled, dokler se nam ne zgodi takšen ali drugačen neprijeten pripetljaj.
Po skoraj neverjetnih okoliščinah (v podrobnost katerih se ne bom spuščal) sem ostal brez vseh podatkov (ki sem jih sicer hranil na dveh diskih) in da bi bila situacija še slabša, podatki niso bili le moji ampak sem med drugim izgubil tudi vse podatke ostalih družinskih članov in, kar je najhuje, družinske slike.
Po začetnem razočaranju in občutku nemoči mi je prijatelj omenil podjetje, ki rešuje podatke z diskov v primerih kot je moj. Seveda je bilo vredno poskusiti in še isti dan sem se znašel pred prodajnim pultom družbe Kotar.
Začetno nezaupanje je hitro premagal profesionalen pristop in prijaznost zaposlenih. Še isti dan so me poklicali in sporočili stopnjo okvare ter ceno storitve. Na mojo srečo okvara ni bila tako resna in kmalu sem imel slike spet na mojem računalniku, za vsak slučaj pa sem si naredil še varnostno kopijo.
Vsekakor lahko pohvalim kvaliteto njihovega pristopa in storitev!
Želim vam, da bi v takem duhu tudi nadaljevali vaše delo in se vam lepo zahvaljujem!

Jan

Ni komentarjev: